יעדים ומטרות בדרך להצלחה בעולם הדיגיטלי

בעת מפגש עם לקוח חדש, ראשית אנו מנסים לאפיין את הלקוח ולאחר מכן לאפיין את המטרות והיעדים שעומדים בפניו, שבגללם פתח והקים את העסק. במרבית מהפעמים, אנו נוכחים לדעת שבכל פעם שאנחנו שואלים את שאלת השאלות:" עם כמה לקוחות בחודש, תוכל לישון טוב בלילה? " אין באמת תשובה אמיתית, חדה וברורה. כלומר, בעל העסק בכלל לא הגדיר יעדים ומטרות להצלחתו. בעקבות מצב זה, החלטנו לכתוב מדוע זה כה קריטי להצלחת עסק, אך יותר קריטי להצלחתם של אנשי השיווק באשר הם.  בכדי להגיע למטרה שהצבנו לעצמנו, אנו צריכים להגדיר יעדים ברורים. ברגע שהגדרנו יעדים אלו, אנו ממוקדים יותר במטרה. לכן חשוב שנדע מה בדיוק אנחנו רוצים לעשות, לתכנן ולקבוע לוח זמנים שניתן לעמוד בו.

אז למה זה חשוב להציב יעדים כבר בהתחלה?

לוק ולתם מדבר על כך שעמידה ביעדים עוזרת לנו להגשים את הצרכים שלנו להערכה והגשמה. לפיכך, אנו משפרים את המסוגלות העצמית ואת הביטחון העצמי שלנו ברגע שאנו עומדים ביעדים בהצלחה. כמו כן, ללא יעדים לא נוכל להגדיר הצלחה או כישלון, האם החזרנו את ההשקעה של תקציב הפרסום או לא? האם האסטרטגיה שנקטנו נכונה לשלב זה בחיי העסק או לא? אלו שאלות רבות שניתן לענות עליהן אך ורק אם הגדרנו יעדים ומטרות שנרצה להגשימן.

כיצד נדע איך לבחור את היעדים שלנו בצורה נכונה?

ראשית, נרצה להציב יעדים ממוקדים וספציפיים שניתן למדוד אותם- אלו יהיו יעדים כמותיים המתבטאים במספרים כגון: כמות לקוחות רבעונית/חודשית/שבועית ואף יומית. כמו כן, נוכל להגדיר יעדים איכותניים כגון: האם הפניות שקיבלנו היו ממוקדות? האם מרבית הפניות הפכו ללקוחות? ואף האם הפכו ללקוחות חוזרים? יעדים אלו, נדע האם מתקיים החזר ההשקעה על תקציבי הפרסום והשיווק.

שנית, להציב יעדים מאתגרים אך ניתנים לביצוע- יעדים כשמם כן הם: נקודות בציר הזמן של חיי העסק, שצריכות ל"היכבש" ולהשיגן. למעשה, נקודות אלו הן המניע העיקרי של העסק, ובמידה ונגדיר יעדים רחוקים מדי, הרי שכל האסטרטגיה העסקית תהיה שגויה מיסודה וכך יכול להיווצר מצב בו לא נשיג את המטרות, והעסק עלול להיכנס למצב כלכלי קשה ואף במקרים חריגים לקרוס.

שלישית, עריכת משוב בנוגע ליעדים שהצבנו- ללא משוב לא נוכל לדעת האם אנחנו בכיוון הנכון בדרך למטרה. כך למעשה, נהיה כספינה השטה ללא מצפן. במצב זה, אנו עלולים לאבד כספים, לא תתבצע אופטימיזציה ותיקונים לקמפיינים שהתחלנו. משובים אלו, הם החשובים שבין השלבים היות ובמידה ונצטרך לבצע תיקון, נוכל לעשותו בהקדם עוד לפני בוא הסערה.

וכשאנחנו מציבים יעדים ובכל זאת נכשלים?

כאשר אנו מציבים מטרות רחוקות טווח, אנו בעצם רוצים להשיג משהו אבל לא ניתן להשיג אותו היום, הרגע. בכדי שנוכל להשיג את המטרה (ועד שנגיע אליה) אנו צריכים להיות אקטיביים ולפעול. כמו כן, לבצע מספר פעולות, לקבל החלטות רבות, להציב מטרות קטנות בדרך למטרה הסופית ואולי אפילו להימנע מדברים מסוימים שעלולים להסיט את עינינו מהמטרה. אולם, לגישה זו יש מספר חסרונות. כאשר אנו מתחילים לפעול בצורה הנדרשת להשגת המטרה שהצבנו לעצמינו אך התהליך עצמו הופך עבורנו למייגע, מלחיץ, נטול הנאה ולעיתים גם לא מביא לשום תוצאה. כאשר אנו חותרים למטרה, יכולים להתרחש המון שינויים ברצונות ובשאיפות שלנו והמטרה שכל כך עמלנו עבורה כבר אינה רלוונטית עבורנו. במקרים אלו, אנו מרגישים שהקדשנו ואולי אפילו "בזבזנו" המון אנרגיות וכוחות לשווא. לפיכך, חשוב לעצור מדי פעם ולשאול את עצמינו האם אנחנו עדיין רוצים להגיע למטרה שהצבנו לעצמינו? האם אנחנו מוכנים להשקיע בזה מאמץ? מה זה דורש מאיתנו והאם אנו מסוגלים להמשיך להיות מחויבים למטרה?

כלים להצלחה בעידן הדיגיטלי

לאחר שהגדרנו לעצמינו יעדים ברורים, נרצה להתחיל לקדם את המטרות שלנו. שיווק מסורתי הוא דרך שיווקית אחת בכדי לנסות לקדם, אך כמו הרבה דברים אחרים, הפכה לשיטה לא רלוונטית בעקבות ההתקדמות לדיגיטל. לעולם הדיגיטל יש יתרון ברור והוא היכולת להגיע לקהל יעד רחב יותר במעט מאוד זמן. כמו כן, מטרת האסטרטגיה השיווקית בדיגיטל היא ליצור ביקוש למוצר או לשירות של החברה בקרב לקוחות פוטנציאליים וקיימים.

אז בשתי מילים?

גיבוש אסטרטגיה נעשה לאחר הצבת מטרות ויעדים ברורים ובתהליך משותף בין החברה המייעצת לבין מזמין העבודה. בהתאמה, בכדי להשיג את המטרות הרצויות חייב להיות שיתוף פעולה מלא בין שני הצדדים.

בואו להתייעץ איתנו